Skip to content

Om skymningsläge


Välkommen!

Denna sida är tillägnad vår försvars och fortifikationshistoriska, främst i Sverige men även ibland utomlands. Jag som driver denna sida heter Clarence Lööw. Här skriver jag om allt från bergrum och betongbunkrar till och materiel, olika tekniska lösningar samt fordon & flyg.
Alla bilder är tagna med godkännande av ägarna till anläggningarna och all information är öppen och offentlig. I några undantagsfall så har bilder och information granskats av säkerhetsansvarig innan publicering.

Som komplement till denna sida publicerar jag en del material på facebook och även
twitter/instagram.

För att komma i kontakt med mig så går det bra att skicka ett meddelande på facebook eller skriva i kontaktformuläret som du hittar under Kontakt.

 

Vart tog allt vägen? Efter försvarsbeslutet år 2000 så lades många anläggningar och förband ner väldigt snabbt och mellan 2003 och 2006 så plomberades ett mycket stort antal fasta anläggningar. Det var denna kapitalförstöring av både svensk nutidshistoria och skattemedel som gjorde att mitt intresse för att dokumentera och ta reda på mer om anläggningarna väcktes på riktigt.

På grund av det ändrade säkerhetsläget så ligger denna hemsida numera på is.

Alla bilder på sidan är skyddade enligt upphovsrättslagen och får inte användas utan mitt godkännande. Vill du använda eller låna en bild så ta kontakt med mig, jag är inte omöjlig.

 

/ Clarence